Courteney Cox Filmografi

Friends,Monica Geller, Sketch Artist II: Hands that

Courteney Cox Arquette (d. 15 Haziran 1964, Birmingham), 10 yıl boyunca yayınlanan “Friends” adlı dizide ve ünlü Scream (Çığlık) korku filmi dörtlemesinde oynayan ABD’li kadın sinema ve dizi oyuncusudur.

Doğum Adı Courteney Bass Cox
Doğum Yılı 15 Haziran 1964
Doğum Yeri Birmingham, Alabama, ABD
Diğer ad(lar)ı Courteney Cox Arquette
Meslek Aktris, yapımcı, yönetmen
Etkin yıllar 1984-günümüz
Evlilik(ler) David Arquette (1999-2013)
Çocuk(lar) 1
imdb nm0001073

Okumaya devam et “Courteney Cox Filmografi”

Müjde Ar Filmografi

Müjde Ar,Kamile Suat Ebrem,1954,Türk,oyuncu,Aaah Belinda,Adı Vasfiye,Yolcu,Sayılı Kabadayılar,Sanem,Vasfiye,Aşk-ı Memnu,Bihter,Arabesk,Müjde,Kilit,Afife Jale,Fahriye Abla,Eğreti Gelin,İffet,Asiye Nasıl Kurtulur,Baldız,Naciye Arnamus

Müjde Ar (asıl ismi Kamile Suat Ebrem, d. 21 Haziran 1954), Türk sinema ve dizi oyuncusu. Özellikle, 1980’li yıllarda rol aldığı filmlerle, sinemada kadın kimliğini özgürleştiren, kadın cinselliğine farklı bir bakış açısı getiren kadın filmlerinin unutulmaz oyuncusu olmuş,Türk sinemasındaki kadın temsilinin değişmesini sağlamıştır

Okumaya devam et “Müjde Ar Filmografi”

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Okumaya devam et “Münir Özkul Filmografi”

Gül (Karakter) Hülya Koçyiğit – Katilin Kızı (1964)

Katilin Kızı,1964,Zafer Davutoglu,Osman Seden,Osman F. Seden,Fecri Ebcioğlu,Ayhan Işık,Parla Şenol,Oya,Hülya Koçyiğit,Gül,Kadir Savun,Yarımbardak Süleyman,Hulusi Kentmen,Hulusi Örmen,Şöför Ayhan,94 Dak.,Yeşilçam,Yerli Film,Nostalji,Siyah Beyaz,Türkiye,Türkçe,Karakter,1947,Üsküdar,Türk,Cemile,Tanrı Misafiri,Karılar Koğuşu,Diyet,Derman,Zehra,Dokuzuncu Hariciye Koğuşu,Nüzhet,Susuz Yaz,Bahar,Yeşilçam,Kalplerin Sultanı,
Ayten’in amcasının kızı, yetim bir çocuk olduğu için evlatlık olarak Amcam dediği Hulusi bey tarafından büyütülmüş Avrupa da tahsil görmüştür. Hulusi bey‘e minnet duymaktadır.

Ayhan ile Hulusi beyi barıştırmak isterken, nişanlısı Hilmi nin Ayhan‘ı komploya düşürmesine istemeden karışır. Ayhan‘a inanır ve kurtulması için uğraşır. Okumaya devam et “Gül (Karakter) Hülya Koçyiğit – Katilin Kızı (1964)”

Ayhan (Karakter) Ayhan Işık – Katilin Kızı (1964)

Katilin Kızı,1964,Zafer Davutoglu,Osman Seden,Osman F. Seden,Fecri Ebcioğlu,Ayhan Işık,Parla Şenol,Oya,Hülya Koçyiğit,Gül,Kadir Savun,Yarımbardak Süleyman,Hulusi Kentmen,Hulusi Örmen,Şöför Ayhan,94 Dak.,Yeşilçam,Yerli Film,Nostalji,Siyah Beyaz,Türkiye,Türkçe,Karakter,

Fabrikada işçi olarak çalışırken fabrika sahibinin kızın Ayten’i sever, evlenmek için babasından izin isterler fakat Servet avcısı suçlamalarına maruz kalır, evlenmelerine izin vermez, iki sevgili birlikte kaçarlar, Karısı doğum yaparken ölür, kızı Oya yı Yarım bardak Süleyman ile birlikte büyütürler bu arada fabrikatör Hulusi bey torununu almak için dava açmaktadır.
Gül‘ün yurtdışından gelmesi ile olaylar değişmeye başlar. Okumaya devam et “Ayhan (Karakter) Ayhan Işık – Katilin Kızı (1964)”

Keira Knightley Filmografi

Keira Knightley,1985, Teddington,İngiltere,Star Wars Episode I: The Phantom Menace,Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike,Sabé,Princess of Thieves,Gwyn,Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest,Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı,Elizabeth Swann,Pirates of the Caribbean Serisi,Jack Ryan: Shadow Recruit,Cathy Muller,Pride and Prejudice,Aşk ve Gurur,Elizabeth Bennet,Star Wars,

Keira Knightley (d. 26 Mart 1985, Teddington), Oscar’a aday gösterilmiş İngiliz sinema oyuncusu. Yönetmenliğini Joe Wright’ın yaptığı Jane Austen’ın Gurur ve Önyargı kitabından uyarlanan ‘Pride and Prejudice‘ (Aşk ve Gurur) isimli 2005 yapımı filmde canlandırdığı ‘Elizabeth Bennet’ rolü ile Oscar, Altın Küre, ve Satellite ödüllerine aday gösterildi. 20 yaşında Oscar’a aday gösterilen Knightley, En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü’ne en genç aday gösterilen 3. kişi oldu.

Doğum adı Keira Christina Knightley
Doğum Tarihi 26 Mart 1985
Doğum Yeri Teddington, Middlesex, İngiltere
Ebeveyn(ler)i Will Knightley,Sharman MacDonald
Meslek(ler) Aktris, Model
Imdb nm0461136
wikipedia Keira Knightley

Okumaya devam et “Keira Knightley Filmografi”

Jennifer Lien Filmografi

Jennifer Lien,Jennifer Anne Lien,1974,ABD,American History X,Davina Vinyard,Star Trek:30

Jennifer Anne Lien, 24 Ağustos 1974’te Chicago, Illinois, ABD‘de dünyaya geldi. Ablası ve ağabeyi var. İngilizce ve drama öğretmenleri tarafından teşvik edilerek tiyatroya başladı. Shakespeare’in “The Tempest” ve “Othello” da daha çağdaş dramatik ve müzikal tiyatroya geçmeden önce rol aldı. Jennifer, en iyi bilinen rolü Star Trek:Voyager televizyon dizisindeki ‘Kes’ dir.

Doğum Adı Jennifer Anne Lien
Yıl 24 Ağustos 1974
ülke ABD
Eğitim Professional Children’s School
Meslek Aktris, Oyuncu,
Aktif Yılları 1990-2002
imdb Hollywood

Okumaya devam et “Jennifer Lien Filmografi”